Pages

14.11.11

Sup Gear Box & Air Asam Perut BEST

Alhamdulillah selesai sudah majlis tunang kakakku tapi gambar tak dapat semua lagi..

Kita cerita pasal daging korban raya haji ritu lagi ye, hari minggu ku masak lebihan tulang kaki dan kepala lembu buat sup gear box makan ramai-ramai..

ni tulang & daging bahagian kaki & kepala lembu

hasilnya....

SUP GEAR BOX

Ni pula bahagian perut..
 Rebus..
 Potong..
Cicah air asam..TERBAIK

Lebihan daging ku goreng kicap, goreng campur kacang panjang, buat rendang & goreng kunyit..Memang puas hati raya haji tahun ni, murah rezeki. Dah habis stok daging korban, hari ni start makan ikan mungkin amik masa ku nak beli daging balik ni.

47 comments

November 14, 2011 at 4:02 PM

Masih banyak daging dalam peti dingin beku rumah kakcik yang kakcik tak tahu nak masak apa. ;-)

November 14, 2011 at 4:04 PM

meleleh air hingus..haha..

daging korban ada lagi dalam peti sejuk..tak buat apa lagi..

November 14, 2011 at 4:07 PM

Sup kepala lembu pn ada rupanya...x pernah tengok lg..

semalam br buat kerabu perut ...

November 14, 2011 at 4:13 PM

sup kepala lembu??
huhuhuh...

November 14, 2011 at 4:21 PM

Sedapnyer perut...

November 14, 2011 at 4:32 PM

rumah munna takde daging tahun ni..sebab mmg tak ambil langsung...

November 14, 2011 at 4:35 PM

Qema, dah meleleh airliur KC ni. Camna?

November 14, 2011 at 4:48 PM

puas makan ni...
jangan lemak sama naik udah..he..he..

November 14, 2011 at 4:56 PM

adoai...sup gearbox...sedap tu...

November 14, 2011 at 5:37 PM

wah2 .. meleleh sudahhh
nak2 tgk air asam tuu cicah ngan rebusss tuu perghhh !!!

November 14, 2011 at 5:53 PM

perut cicah air asam yg xleh tahan tu

November 14, 2011 at 6:10 PM

walaupun akak ni bukan lah penggemar daging lembu

tapi bila akak tengok ni teros terliur
lagik2 bila sebot pasal air asam..fuhhhhh

November 14, 2011 at 7:01 PM

terliur jer laa..heheee

November 14, 2011 at 9:31 PM

hadoiiii.... sup gear box lagi.... nak juga! nak hirup supnya biar sampai sakit kepala...slurrp...slurrp!

November 15, 2011 at 11:00 AM

sedapnye perut2..n sup gear box..meleleh ni...srrrppppppp

November 15, 2011 at 11:15 AM

daging cicah air asam mmg marvelous.. takde lauk lain pun takpe kan.. stok daging akak banyak lagi sbb mmg tak masak lps raya tu.. hari ni baru nak masak..

November 15, 2011 at 1:13 PM

seronoknya raya haji kat malaysia kan Qema..sangat mewah dgn daging time mcm nie..sup gear box tu sangat menyelerakan...nak jugak!!!!

November 15, 2011 at 1:37 PM

nampak sedap tapi sygnya sy x makan daging..huhu

btw, nice blog
salam perkenalan :)

November 15, 2011 at 2:38 PM

erkkk..dua2 kak yus tak pandai makan....huhu

November 16, 2011 at 10:51 AM

wah sedapnyer...mengiurkan betul...

November 16, 2011 at 12:55 PM

gearbox aku suka sgt....geram je tgk gambar tu nok...

November 16, 2011 at 1:18 PM

mmg sedap sup gear box tu..nak nak daging freshkan ..lagi la sedap..

November 16, 2011 at 4:49 PM

semuanya mengancam qema...

teringat BIL kak ati yg kena
cirit yg teruk selepas makan
sup masa raya aidilfitri tahun lepas

November 17, 2011 at 2:16 PM

@kakcik qema mmg xbeli lauk lain kakcik selagi xabis daging korban ni hehe

November 17, 2011 at 2:16 PM

@Rai ekeke cepat sapu

November 17, 2011 at 2:16 PM

@nurbeena bukan sup kepala lembu tapi bahagia tulang kat kepala dia tu

November 17, 2011 at 2:23 PM

@♥cmª shIemª♥ tulang2 bahagian kepala la dik hehe

November 17, 2011 at 2:25 PM

@pena rozie memang sedap:)

November 17, 2011 at 2:26 PM

@munna tak ambil bahagian gak kak, ni semua orang bagi sebab hubby pergi tolong lapah semua.

November 17, 2011 at 2:26 PM

@kakchik@ella kakchik, meh sini kak kita mkn sesama

November 17, 2011 at 2:26 PM

@Qhaifa Nur rasanya lemak berkepuk naik nih hehe

November 17, 2011 at 2:27 PM

@My Aisy sedap hirup kuah panas2

November 17, 2011 at 2:27 PM

@iedakak, qema mkn banyak sgt sebab lama dah teringin air asam perut nih:)

November 17, 2011 at 2:28 PM

@umialya makan sampai muak hehe

November 17, 2011 at 2:28 PM

@AdanyaKauUntukku daging selalu dah makan, perut tu jarang2 je kak, sini susah nak jumpa

November 17, 2011 at 2:28 PM

@Daddylicious cuci mata je la ye:)

November 17, 2011 at 2:29 PM

@Amiekak amie, mmg pun hirup sampai berat rasa perut penuh sup haha

November 17, 2011 at 2:29 PM

@yanie_1306 susah nak dpt kat sini ni, nk mkn kn masak sdiri la baru puas hati

November 17, 2011 at 2:31 PM

@Hanis Azla kak hanis, masak cicah air asam ni xrasa muak, sup tu muak juga kalau mkn byk hehe

November 17, 2011 at 2:32 PM

@Umieye kak umi, nanti balik malaysia makan puas2 ye kak:)

November 17, 2011 at 2:32 PM

@Iejaalahai rugi tapi nak bt camane kan, qema ni bantai je semua janji sodap:)

November 17, 2011 at 2:33 PM

@~ yus ~ kak, cuba kak..sedap gak ni

November 17, 2011 at 2:33 PM

@lizzterima kasih:)

November 17, 2011 at 2:34 PM

@wahida puas hati makan kak, sedut otot lam tulang tu...fuh mau lemak berkepul hehe

November 17, 2011 at 2:35 PM

@mama tims ye buat setahun sekali time dapat ni kan..daging segar

November 17, 2011 at 2:35 PM

@Ati Masrif kenapa leh jadi camtu kak ati? beli ke masak sdiri tu?

November 23, 2011 at 4:44 PM

sedapnye sup.. tertelan2 air liur lady tgk.. menyelerakan.. amat2 menyelerakan..

Post a Comment

Sudi-sudilah klik ye..terima kasih